Ususret lokalnim izborima: Tribina o kulturnoj politici Rijeke

Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post – EPK vremenu? Koja je vizija kulturne politike Rijeke u narednom razdoblju? Kako bolje preraspodijeliti proračun za javne potrebe u kulturi? Kakav bi trebao biti odnos institucionalnog i izvaninstitucionalnog sektora a kakav kulturnih i kreativnih industrija i kulture? Je li umjetnicama i umjetnicima te umjetničkom radu potrebna značajnija podrška i, što sa svim tim (novim i starim) prostorima kulture?

Kultura i umjetnost povijesno su važni za identitet i razvoj grada Rijeke, kao i za kvalitetu života njegovih građanki i građana. Nakon što je kultura u periodu prije 2020. i tijekom te godine (u ma kakvim okolnostima) među građankama i građanima Rijeke dobila veću vidljivost no što to ima inače, organizacija u kulturi GSG važnim je smatrala čuti i kako kulturu u svojim političkim programima vide buduće donositeljice i donositelji javnih politika, kandidati za gradonačelnicu/ka na predstojećim lokalnim izborima.

Tribina o kulturnoj politici Rijeke kao online događanje, održana je u srijedu, 7. travnja u 17 sati. Kandidatkinje i kandidati za gradonačelnicu/ka Rijeke na temu su razgovarali s novinarom i piscem Davorom Mandićem.

Na tribini su sudjelovali Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku), Hrvoje Burić (nezavisni kandidat), Marko Filipović (SDP), Nikola Ivaniš (PGS), Vlado Mezak (nezavisni kandidat), Katarina Peović (Radnička fronta), Davor Štimac (nezavisni kandidat), Vedran Vivoda (Akcija mladih) i Nebojša Zelič (Možemo! Rijeka). Publika je pitanja postavljala putem platforme Zoom.

Cijelu tribinu pogledajte ovdje: