Gradska pričaonica

Cilj Gradske pričaonice je približiti odrasle generacijskim temama kojima su preokupirani mladi sugrađani i sugrađanke.


U petak, 3. veljače u 17 sati u prostoru Križanićee 6a predstavit će se izdanje naslova Gradska pričaonica koje je nastalo tijekom istoimene radionice u periodu listopad-prosinac 2016. u Galeriji Kortil.

Cilj Gradske pričaonice je približiti odrasle generacijskim temama kojima su preokupirani mladi sugrađani i sugrađanke. U njoj sudjeluju učenici osnovnih škola Centar i Nikola Tesla iz Rijeke: Dorotea TopićElvedina JapićKarlo Kajba Šimanić, Lino RužićSamanta ŠimunovićTatjana KopićKarlo StipanovićNoelle KumarićVanja MaravićVictoria Botički i Gabriella Grabušić, uglavnom svi kao pripovjedači/ce, ali i ilustratori/ce.

Razgovorom smo od početnih tema, za koje smo pretpostavljali da bi mogle zaokupljati dječji imaginarij, došli do novih tema i pripovjedaka koje predstavljamo u ovoj brošuri, specijalnom izdanju časopisa Književnost uživo za 2017. godinu, a koji je poslužio kao baza gdje smo sve te radove po prvi puta javno objavili


Galerija Kortil

Nakon prvog javnog čitanja u listopadu 2016., Gradska pričaonica je nastavila s radom uz vodstvo Milana Zagorca (Književnost uživo) i Jolande Todorović (Kortil uživo), te je uz likovno-grafičko uređenje umjetnice Lee Čeč dobila svoj tiskani i digitalni oblik.

Izdanje Gradska pričaonica će predstaviti djeca-autori/ce uz podršku Jolande Todorović, Lee Čeč i Milana Zagorca. Izdanje je dostupno na stranici www.knjizevnostuzivo.org